PASTA WYKWINTNA

PASTA WYKWINTNA

Podróże kształcą – i zgadzam się z tym całkowicie 🙂 Tak było i tym razem. Niewielka miejscowość “G” i tam miejsce gdzie można zjeść takie specjały 🙂Niby nic wielkiego – dodatek do chleba własnego wypieku, przystawka na zaostrzenie apetytu i jestem w stanie błogości. Do tej pory na blogu nie było przepisu, w którym pojawiło się MIĘSO. Tym razem stało się inaczej. Bohaterem przepisu stał się kurczak i marchewka 🙂 Spróbujcie, choć wiosna to nie czas na zajadanie głoda mięskiem, ale przecież są tacy, którzy bez niego żyć nie mogą a zmuszanie kogoś, aby zrezygnował całkowicie z tego co mu radość daje – sensu nie ma.

Czas przygotowania:

  • ok 1h

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 200g piersi kurczaka
  • 7 łyżek wywaru
  • zielony pieprz świeżony mielony

Do wywaru wrzucamy marchew oraz pierś kurczaka. Gotujemy aż wszystko zmięknie. Wyjmujemy marchew i pierś z wywaru, studzimy. Do miksera wkładamy to co ugotowaliśmy chwilę wcześniej. Dodajemy 7 łyżek wywaru. Miksujemy, dodajemy świeżo zmielony zielony pieprz i ponownie miksujemy aż do uzyskania delikatnej pasty. Gotowe 🙂

Smacznego!

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *