O Blogu

O Blogu

 

Do napisania bloga namówił mnie syn, Antek. Chwilę się zastanawiałam czy podołam zadaniu. Potem przeczytałam list pewnej miłośniczki toskańskich zapachów, w którym pisała, że jak nie spróbujesz teraz to zawsze znajdzie się powód aby to odkładać – pisała o sobie a ja zobaczyłam siebie. Ona zaryzykowała i udało się, to dlaczego ze mną miało by być inaczej?

Dobre i zdrowe jedzenie=smaczne, choć nie wszyscy w to wierzą. Lubię gotować, w mojej kuchni czuję się dobrze i pewnie. Chcę się dzielić tym co umiem. Przepisy nie są trudne. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, więc nawet jeśli ktoś nie ma w sobie wiary, że umie coś sam przygotować, powinien spróbować.

Przy okazji gotowania okazało się, że dużą przyjemność sprawia mi robienie zdjęć potraw, które przygotowuję. Czasem, aby zrobić dobre zdjęcie poświęcam na to więcej czasu niż na przygotowanie moich – z założenia, szybkich i prostych dań. No cóż – jemy oczami, więc musi być smakowicie 🙂

Zapraszam na przygodę z gotowaniem!

 

 

13055320_1147758568609448_482169522597866845_n 13133167_1147759488609356_8254252286030095721_n

Warsztat fotografii kulinarnej. Drukarnia Skład Wina & Chleba Poznań, 28 kwietnia 2016 roku. Bo trzeba się dokształcać 😉

A to babeczki, o których śnię 😉 – Pastéis de Nata. Jadłam je bez umiaru w Lizbonie popijając cafe espresso. Teraz próbuję upiec je sama – efekt póki co marny. Może trzeba wrócić do Lizbony?