KOKTAJL ZE SPIRULINĄ

KOKTAJL ZE SPIRULINĄ

Tak na dobry początek dnia – spirulina, najlepiej crunchy, bo nie przetworzona i suszona na słońcu 🙂
Spirulina to zielono-niebieska, mikroskopijnej wielkości alga. Bezpieczna dla osób z problemami tarczycy.

Crunchy  czyli chrupki, spirulina w 100% naturalna i nieprzetworzona. Doskonale uzupełnia i wzbogaca każdą dietę, wegetariańską, wegańską czy „raw food”. Jest naturalnym pokarmem dostarczającym organizmowi szybkiej dawki energii i wartości odżywczych. Oczyszcza z toksyn i reguluje metabolizm. Ma właściwości antynowotworowe. Bogate źródło: białka, wapnia, żelaza, chlorofilu, witamin A, B1, B2, B6, B12, D, E i K, kwasu GLA, beta-karotenu, fito-składników, magnezu, sodu, fosforu, manganu, cynku, selenu i innych mikro i makro składników.

Czas przygotowania:

  • 5 munut

Składniki na 1 porcję:

  • garść liści szpinaku
  • 1/4 avocado
  • 1/4 jabłka
  • 1 łyżeczka spiruliny crunchy (do kupienia tu:
  • 250ml wody

Jabłko obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wszystkie składniki wraz z pokrojonym jabłkiem wrzucamy do miksera. Kilka obrotów i koktajl gotowy 🙂 Energia na cały dzień!

Smacznego!

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *