KOKTAJL MANGO

KOKTAJL MANGO

Czas lata to czas koktajli. Tych egzotycznych też 🙂 Przygotowując mango do pysznego koktajlu zajrzałam do książki „Odżywianie dla zdrowia” Paula Pitchforda i tam znalazłam informacje o mango.A mianowicie, że owoc ten jest bardzo odżywczy i wspiera w diecie nowotworowej i dietach regeneracyjnych. Więc choć według mnie i nie tylko mnie – najlepiej jeść sezonowe i to co w naszym klimacie dostępne, od czasu do czasu małe grzeszki takie jak koktajl mango można popełniać 🙂 Aby uciszyć sumienie do koktajlu dodaję szczyptę kurkumy – a ona przecież działanie ma tak dobroczynne, i dodawać powinniśmy ją jak najczęściej, że sumienie zostaje zagłuszone i jest już dobrze.

Czas przygotowania:

  • 5 minut

Składniki na 1 szklankę:

  • 250 – 300 ml napoju roślinnego – u mnie ryżowo – kokosowy (do kupienia tu:) – jest przepyszny!
  • dojrzałe mango
  • szczypta kurkumy

Do blendera wrzucamy obrane ze skórki i podzielone na mniejsze kawałki mango, wlewamy napój ryżowo – kokosowy oraz dodajemy kurkumę. Blendujemy i gotowe 🙂

Smacznego!

Drukuj